U kunt vanaf 15 november 2024 weer online vuurwerk bestellen.

Wanneer vuurwerk kopen

In Nederland mag vuurwerk uitsluitend op de laatste drie dagen van het jaar verkocht worden aan particulieren. In het Vuurwerkbesluit is vastgelegd dat als 29, 30 of 31 december op een zondag valt, dan ook op 28 december vuurwerk verkocht mag worden.

De verkoopdagen dit jaar zijn:
Donderdag 28 december
Vrijdag 29 december
Zaterdag 30 december

Vuurwerk online kopen

De afgelopen jaren heeft ook de internetverkoop van vuurwerk zijn intrede gedaan. Consumenten kunnen vanaf 15 november hun favoriete vuurwerk in de voorverkoop online kopen via webwinkels. Tijdens de verkoopdagen kan de bestelling dan worden opgehaald bij de gewenste vuurwerkwinkel in de buurt.

DEvuurwerkwinkel.nl is de eerste webshop die dit mogelijk maakte in Nederland en bestaat inmiddels al weer 10 jaar.

Bekijk het assortiment vuurwerk op DEvuurwerkwinkel.nl door uw keuze te maken in het aanbodmenu aan de linkerkant.

Vuurwerk kopen in een plaatselijke vuurwerkwinkel

Naast het online bestellen van vuurwerk vindt er vrije verkoop plaats op de 3 verkoopdagen aan het einde van het jaar. deze losse verkoop vindt plaats bij alle vuurwerkwinkels in Nederland.

Consumenten mogen vanaf 2012 op deze dagen per persoon maximaal 25 kilogram vuurwerk in bezit hebben. Voorheen was deze grens gesteld op 10 kilogram, maar mede door de steeds zwaardere pakketten en cakeboxen is deze grens verruimd.

Het vuurwerk mag door particulieren op Oudejaarsdag afgestoken worden tussen 18.00 uur en 02.00 uur (uitgezonderd categorie 1 vuurwerk, dat mag het hele jaar).